Att bjuda en vegan på fika.

 
Jag har tänkt på att jag ska skriva ett sådant här inlägg så länge och nu knåpade jag ihop det i all hast i Paint, så ursäkta om storleken är lite dålig för er som läser via mobilen, man kan ju zooma in lite om man vill. Tycker att det passar bra såhär i samband med den Internationella Vegandagen

De som känner mig vet att jag är en väldigt okrävande person som absolut inte förväntar mig att folk skall ta hänsyn till att jag väljer att äta veganskt. Är jag bjuden på firande eller besök hos någon nöjer jag mig verkligen med en simpel kopp svart kaffe. Men jag vet också att de jag är hos, som faktiskt är mina vänner, givetvis vill kunna bjuda på någonting och i princip varje gång har de även lyckats bra med det. Men jag får ofta en känsla av att de varit lite stressade inför min ankomst och nervöst visar upp det de köpt och säger "jag köpte det här, funkar det??", och liksom pustar ut när jag bekräftar att det är veganvänligt. Alternativt att de gått till något konditori och specialköpt någonting alldeles för dyrt endast för min skull, vilket ger mig lite ångest, även om det är väldigt fint gjort. 


Ovan har jag lagt upp lite exempel på välkända godsaker som är helt veganska och som går att hitta i helt vanliga matbutiker till helt vanliga priser, som man kanske faktiskt till och med har köpt hem till sig själv utan vetskapen om att innehållet är veganskt. 

Det är dock noga att ändå alltid ta en snabbtitt på innehållet, då recepten kan ändras. De animaliska grejerna, såsom smör, mjölk och ägg, brukar alltid sticka ut med fetstilta bokstäver då det ofta är sådant veganer och allergiker kollar efter (antar jag)! Honung kan man dock behöva leta efter bland de normala bokstäverna. Viktigt är också att det är rätt märke, då alla inte använder samma recept. Exempelvis när det kommer till Punchrullarna, där är ICA ganska ensamma om att ha ett veganskt recept. De exakta produkterna på bilden är och har i alla fall varit veganska länge! 


Ett annat alternativ när man bjuder en vegan på fika är att helt enkelt be personen att ta med någonting eget, så slipper man tänka på det överhuvudtaget och det blir garanterat 100% rätt och alla är nöjda och glada! Jag tror att jag talar för det flesta när jag säger att man inte skulle ta illa upp över att behöva fixa det själv. Om man absolut känner att man vill bjuda kan man ju bara swisha för fikat i efterhand, så har man på så vis ändå bjudit! 
 


Kommentarer
Postat av: Happy

Bra lista! Tummen upp!

2019-11-03 @ 15:43:45
URL: http://veganisundsvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: